fordi tiden kræver et MODSPIL!
Wednesday September 2nd 2015

The Big Bailout sammenlignet med månelandingen og Vietnamkrigen

Barry Ritholz ville gerne formidle, hvor mange penge, der egentlig er brugt på bailouts og økonomisk stimulus de sidste 12 måneder. Så han lavede en grafisk sammenligning med alle andre store udgifter i hele USAs historie.

Resultatet er slående. Nogen må nødvendigvis gøre et eller andet galt her.

Ritholz uddyber:

It is exceedingly difficult to convey exactly how much we are spending on all these bailouts. Whenever I start talking trillions (versus mere billions), I get puzzled looks from people. Humans have a hard time conceptualizing any number that large.  I wanted a graphic way to clearly show how astonishingly ginormous the amounts involved were.

So I once again went to Jess Bachman at Wallstats. This Bailout Nation graphic shows the the total costs to the taxpayer of all the monies spent, lent, consumed, borrowed, printed, guaranteed, assumed or  otherwise committed. It is nothing short of astonishing.

It includes the total outlay for all the bailouts to date. In just about one short year (march 2008 -  March 2009), the bailouts managed to spend far in excess nearly every major one time expenditure of the USA, including WW2, the moon shot, the New Deal, Iraq, Viet Nam and Korean wars — COMBINED.

Link: Bailout Costs vs Big Historical Events


Related Tags: ,

2 Comments for “The Big Bailout sammenlignet med månelandingen og Vietnamkrigen”

  • Morten says:

    Ikke at det vælter noget – men han skriver godt nok at WW2 er inkluderet, men den fremgår ikke af grafikken, og heller ikke af Ritzholts opsummering af beløbene i kommentardelen, som en kommentator også har bemærket derovre.

    Skræmmende er det under alle omstændigheder.

  • agger says:

    Hej Morten, du har ret! WW2 er ikke med. Jeg har rettet i citatet :-)


Leave a Comment

Beslægtede artikler

Tjek lige det her..

http://facisterogracisterpaafacebook.tumblr.com/ [Read More]

Konstruerede fortællinger og kold nødvendighed

Cory Doctorow skriver i Locus Magazine om den ubehagelige beslutnings nødvendighed – og ikke mindst om den [Read More]

Kontanthjælpsreform: Wer hat uns verraten?

Sozialdemokraten! Die ham uns verraten, und die ham uns auch verkauft. [Read More]

Nej til krig mod Syrien – nu med britisk parlament

Det britiske parlament giver mig ret. In your face, Cameron! Forfatteren Arne Herløv Petersen kommenterer [Read More]

Nej til krig mod Syrien

Hvad Assad end har gang i (og det er endnu ikke ret klarlagt, hvad der er eller ikke er sket), må det anses for ganske [Read More]

Sider

[FSF
Associate Member] eXTReMe Tracker Creative Commons License